Na temat ekologicznych owoców i warzyw

Na temat ekologicznych owoców i warzyw

Niektórzy z was mogą być bardzo świadomi tego, co się dzieje z naszym jedzeniem, a inni nie. Mam nadzieję, że niektóre z informacji poniżej mogą dać wam możliwość dokonywania bardziej świadomych wyborów. Żywność ekologiczna to lepszy wybór. Sprzedaż ekologicznych owoców i warzyw wzrosła dwukrotnie w ciągu ostatnich pięciu lat i nie bez powodu. Niektóre z tych korzyści znajdziesz w tym artykule. Twój organizm może zwalczać choroby , bakterie i wirusy, gdy jest karmiony ekologiczną żywnością. Organiczne produkty spożywcze zawierają co najmniej 50 procent więcej składników odżywczych, witamin i minerałów niż żywności nie ekologicznej. Jedzenie organicznie sprawi, że będzie można uniknąć niepotrzebnych hormonów wzrostu, które są w wielu produktach, które spożywamy takich jak kurczak. Żywność ekologiczna zawiera mniej tłuszczu, a to przyczynia się do walki i zapobiegania otyłości. Antybiotyki w żywności nieorganicznej są bezpośrednią przyczyną alergii. Organiczne owoce i warzywa nie tylko unikają pestycydów, ale smakują lepiej niż dobrze. Wiele produktów należących do żywności ekologicznej chroni przed działaniem metali toksycznych, takich jak kadm, ołów i rtęć. Jedzenie takich produktów organicznych pomaga uniknąć dominacji estrogenu który u kobiet może również wpływać problemy jak takie niepłodność i niektóre rodzaje raka. Jeżeli jesteś gotów zrobić twórcze zakupy i wziąć się za takie gotowanie możesz cieszyć się świeżością i dobrocią żywności ekologicznej bez rozwalanie domowego budżetu.